Licht op groen voor woonproject Asperre

Het toekomstige woonproject Asperre langs het Aspergeveld in Mechelen heeft zijn bouwvergunning beet. Asperre maakt deel uit van woonwijk Papenhof – De Hofkes die vijf jaar geleden al opgeleverd werd. Ook nu werkt IGEMO samen met de Mechelse bouwgroep Willemen. De werken starten na de zomer op.
Reeds 10 woningen gereserveerd
De voorverkoop van Asperre verloopt vlot; er werden reeds 10 woningen gereserveerd. “De vraag naar ruime woningen met veel lichtinval en een mooie tuin in een rustige, kindvriendelijke buurt in het Mechelse is enorm. De respons op de lancering van het project is dan ook groot”, aldus Wim Wermos, sales manager bij Willemen Real Estate.
Focus op duurzaamheid

Net als bij de 43 woningen van De Hofkes ligt de nadruk bij Asperre op duurzaamheid en energiezuinig wonen. Asperre biedt 21 BEN- of bijna-neutrale woningen aan op een unieke locatie naast het park Papenhof, niet ver van het centrum van Mechelen. Alle woningen zijn voorzien van doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen.

In de 15 VERTE-woningen wordt er zelfs gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een BEO-veld, waarbij passief koelen mogelijk wordt. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en S-peil, wat resulteert in een lage energiefactuur. “Kopers verwerven een op-en-top energiezuinige woning die perfect past in het duurzame karakter van Papenhof”, zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur IGEMO.

Kwalitatieve, hedendaagse architectuur
Alle woningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging, bereikbaar via een tuinpad. Er zijn verschillende types woningen, die zich onderscheiden door hun indeling, gevel en ramen. Alle woningen werden ontworpen in een hedendaags en tijdloos design met een praktische indeling en hoog wooncomfort. Ze worden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met in de woning zelf een beperkt aantal dragende wanden. Dat heeft als voordeel dat de woning qua indeling flexibel blijft voor een veranderend gebruik in de toekomst. “Asperre staat voor open en lichte doorzonwoningen met elk een eigen identiteit”, aldus Tom Verschueren van dmvA architecten.
Wagens verdwijnen onder de grond

Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage, waardoor er bovengronds een verkeersluwe omgeving ontstaat met een groen uitzicht.

Wie interesse heeft in een energiezuinige en duurzame woning in een groene, verkeersluwe omgeving vlak bij het centrum van Mechelen kan contact opnemen met Wim Wermos van Willemen Real Estate: 0477 04 00 04 of asperre@willemen.be.

www.asperre.be

Onze meest recente projecten

+32 477 04 00 04