Wij zijn steeds op zoek naar projectgronden voor nieuwe projecten. Beschikt u over grond of heeft u informatie? Contacteer ons

Bouwkroniek: Concrete Stop voorkomt grindnesten in betonbekisting
Prev Next

Bouwkroniek brengt in zijn jongste nummer een reportage over de ‘Concrete Stop’, dé oplossing voor het kwalitatief afdichten van bekistingen. Deze tool werd door onze collega Chris Van Boven bedacht in het kader van onze innovatiewedstrijden.

Eind maart stelden we de 'Concrete Stop' aan u voor. Deze tool voorkomt grindnesten onderaan de bekisting en zorgt ervoor dat er geen holtes moeten worden opgespoten met pur. Bovendien kunnen vuil en aarde zich geen weg meer banen naar de bekisting. Resultaat? Een vlotte en kwalitatieve afdichting van bekistingen. Geïntrigeerd door deze nieuwe, innovatieve toepassing wijdt Bouwkroniek in zijn jongste editie een paginalang artikel aan de Concrete Stop. Dat artikel lees je HIER.

De Concrete Stop werd door Chris bedacht in het kader van de innovatiewedstrijden die Willemen Groep voor al haar medewerkers organiseert. “We doen dit omdat we beseffen dat innovatie de echte sleutel tot succes is”, zegt CEO Tom Willemen. “Met deze wedstrijden willen we iedereen motiveren en sensibiliseren om na te denken over hoe we de efficiëntie kunnen verhogen en kunnen blijven groeien als onderneming. De meeste uitvindingen en innovaties ontstaan immers op de werkvloer.”

Sinds de start van de innovatiewedstrijden in 2012 werden maar liefst 282 voorstellen ingediend door 409 collega’s. 70 collega’s zagen hun idee beloond met een premie of een prijs. Tom Willemen: “Met een innovatiepremie die kan oplopen tot 3.000 euro netto, willen we onze medewerkers belonen die met concrete en uitvoerbare voorstellen komen. Let wel, de innovatie mag niet gebeuren ten koste van andere aspecten zoals kwaliteit, veiligheid, milieu of andere van onze essentiële waarden. Kortom, het project moet passen in de context van duurzaam ondernemen. De Concrete Stop is daar een perfect voorbeeld van.”