Bouw AP Hogeschool campus Viaduct feestelijk van start

Maandagochtend werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van campus Viaduct, het laatste gebouw van het masterplan campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. In de nieuwe camous van 7.500 m² zullen vanaf september 2021 maar liefst 2.000 studenten hun lessen volgen. Vlaams Minister van onderwijs Ben Weyts en voormalig Vlzams Minister van onderwijs en voorzitter van AP Hogeschool Marleen Vanderpoorten waren aanwezig om de start van deze bouw feestelijk in te zetten.

Na het bouwen van de campus Noorderplaats waar reeds 3.500 studenten opgeleid worden, bouwt Willemen Construct nu ook campus Viaduct. Deze campus is het sluitstuk van de AP-wijk in Antwerpen-Noord. De nieuwbouw grenst aan het park en dankzij de grote glaspartijen wordt het groen tot in het gebouw doorgetrokken. Ondergronds zal er een parking zijn voor 50 auto’s en 400 fietsen.
Ook het ecologische aspect is erg aanwezig in dit project. Zo zal er een passieve zonnewering, zonnepanelen, groendaken en een doorgedreven isolatie geïntegreerd zijn om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Verder komt centraal in het gebouw een tuin die veel weg zal hebben van een 'urban jungle'.

Om de start van de bouw in te zetten spraken Minister van onderwijs Ben Weyts en voorzitter van de AP Hogeschool Marleen Vandepoorten de aanwezigen toe. De Minister benadrukte daarbij het belang van STEM-opleidingen voor onze toekomst. Vervolgens nodigde Minister Weyts de gasten uit om mee naar buiten te gaan en gezamenlijk een rode paraplu te openen als symbolisch startschot van de bouw van het nieuwe gebouw. Daarna sneed de Minister de spectaculaire taart gebaseerd op de maquette van de nieuwbouw aan.

De bouw van de campus moet klaar zijn tegen het begin van het academiejaar 2021-2022.

Onze meest recente projecten

+32 477 04 00 04